De Buurtsportcoaches van de gemeente Velsen in actie


IJmuiden gezond in beweging

22 mei 2017

Stichting SportSupport biedt in 2017 een nieuw project aan genaamd ‘Gezond en wel in Zee- en Duinwijk’. Dit project wordt deels gesubsidieerd door de ‘Gezond in de stad’ subsidie en wordt uitgevoerd door de buurtsportcoaches van SportSupport in IJmuiden.

Lees meer...

Leerkrachtenvolleybaltoernooi gem. Velsen erg geslaagd!

15 mei 2017

Vrijdag 12 mei vond het jaarlijkse leerkrachtenvolleybaltoernooi voor de leerkrachten van de basisscholen in de gemeente Velsen plaats.

Lees meer...

Eerste Mega Sportmix een daverend succes!

2 mei 2017

Op dinsdag 25 april was het zover, de allereerst Mega SportMix in sporthal IJmuiden-Oost en met ruim 160 deelnemende kinderen was het een daverend succes.

Lees meer...

Buurtsportcoaches gemeente Velsen in actie in filmpje!

13 december 2016

De buurtsportcoaches van de gemeente Velsen hebben een filmpje gemaakt, met de werkzaamheden. Deze is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=gAXiiHIiEoc&t=29s

Voor meer informatie: zie verder op de website en anders kan er gemaild worden naar: jbrussel@sportsupport.nl

Lees meer...

Team Buurtsportcoaches Velsen

12 december 2016

De gemeente Velsen heeft de beschikking over een aantal buurtsportcoaches. Dit zijn jonge professionals, die in een bepaalde wijk van de gemeente, meer kinderen proberen te laten sporten. In veel gevallen zijn de buurtsportcoaches actief bij een school en meerdere verenigingen.

 

Lees meer...

Overzicht Sportmix seizoen 2016-2017

10 december 2016

In het nieuwe schooljaar zijn er in verschillende wijken van de gemeente Velsen extra momenten waarop basisschool kinderen mee kunnen doen aan de Sportmix. Dit naschoolse sportprogramma wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches basisonderwijs van de gemeente Velsen..

Lees meer...

Nieuw in Velsen: Sportmix-plus

5 december 2016

Sportmix-plus is een sportles waar maximaal 8 kinderen (tussen de 8 en 12 jaar) per groep aan kunnen deelnemen. Deze les is bedoeld voor kinderen die bewegen buiten of op school, en/of samenspelen wat lastig vinden. Tijdens deze lessen gaat een gediplomeerde lesgever met de kinderen aan de slag, om de kinderen met plezier en met elkaar te laten sporten en spelen.

Lees meer...

Even voorstellen; Nicky Brouwer

27 juni 2016

Sinds april 2016 ben ik, Nicky Brouwer, de buurtsportcoach in IJmuiden(-Oost).
Als buurtsportcoach ben ik het aanspreekpunt voor sport en bewegen in deze dorpskern.
Ik ben te herkennen aan mijn blauwe T-shirt/kleding.
Heb je een vraag of wil je wat meer informatie over sport?
Dan kun je een mailtje sturen naar nbrouwer@sportsupport.nl.

Lees meer...

De buurtsportcoach is een echte ‘verbinder’, zij hebben als specifieke opdracht het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van eenverbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Er zijn vijf buurtsportcoaches in gemeente Velsen werkzaam. De buurtsportcoaches  worden wijkgericht ingezet. Zij zijn in dienst bij Stichting Welzijn Velsen. Zie www.welzijnvelsen.nl Het accent voor buurtsport voor tieners en jongeren ligt op het organiseren van buitensportactiviteiten. Het accent voor buurtsport volwassenen ligt op het versterken van het netwerk rondom zorg, welzijn en sport.

Dorpskerngerichte functies

Buurtsport jeugd: 12 – 18 jaar

Kerndoelstelling van Buurtsport:
“het stimuleren en bevorderen van de sportieve recreatie van kinderen/tieners en jongeren in de eigen woon- en leefomgeving met extra aandacht voor ‘sportkansarme’ tieners en jongeren”.

Overige doelstellingen:

  • Het tegengaan van overlast
  • Positieve gedragsbeïnvloeding van de jeugd
  • Het bevorderen van integratie tussen buurtbewoners (kinderen, tieners en jongeren, volwassenen) door al deze groepen zoveel mogelijk bij de activiteiten te betrekken.
  • Opvangen van ‘sportkansarmen’ (kinderen met overgewicht, kinderen met bewegingsachterstand, met mentale beperkingen of gebrekkige sociale vaardigheden) die op straat anders uitgesloten worden van deelname aan sport.
  • Verwijzen van sporters naar het georganiseerde clubverband.

 
Velsen-Noord & IJmuiden |  Lars Steeneken   
Lars@welzijnvelsen.nl
Lars is buurtsportcoach voor de jeugd in Velsen-Noord en IJmuiden. Hij verzorgt sport en beweegactiviteiten in de wijk en zoekt hiervoor verbinding met zowel de combinatiefunctionaris, de scholen, de sportverenigingen en welzijnsactiviteiten.

Voor activiteiten en informatie klik op onderstaande link.
Buurtsport Velsen-Noord

IJmuiden Zeewijk  |  Andres Kiekens                                                                                  
Andres@welzijnvelsen.nl
Andres is buurtsportcoach voor de jeugd in IJmuiden, Zeewijk. Hij verzorgt sport en beweegactiviteiten in de wijk en zoekt hiervoor verbinding met zowel decombinatiefunctionaris, de scholen, de sportverenigingen en welzijnsactiviteiten. Andres is vooral te vinden op het Cruijff Court.

Voor activiteiten en informatie klik op onderstaande link.
Buurtsport IJmuiden

Velserbroek  |  Ad Otten                                                                       
buurtsport@jcdekoe.nl
Ad is buurtsportcoach voor de jeugd in Velserbroek. Hij verzorgt sport en beweegactiviteiten in de wijk en zoekt hiervoor verbinding met zowel de combinatiefunctionaris, de scholen, de sportverenigingen en welzijnsactiviteiten.

Voor activiteiten en informatie klik op onderstaande link.
Buurtsport Velserbroek


Volwassenen IJmuiden

IJmuiden  |  Nicole Sheridan
Nicoles@welzijnvelsen.nl

Nicole is buurtsportcoach voor volwassenen in IJmuiden. Als buurtsportcoach biedt zij ondersteuning aan volwassenen die weinig tot niet bewegen, zodat zij (meer) gaan bewegen en hierdoor minder gezondheidsrisico’s lopen. Nicole ondersteund onder andere vrijwilligers die actief zijn met wandel en fietsgroepen, sportverenigingen die een specifiek aanbod voor volwassenen hebben of dat willen creëren en zij versterkt het netwerk rondom zorg, welzijn en sport.

Waarom buurtsportcoaches?

Om gemeenten te ondersteunen in het creëren van voldoende sport- en beweegaanbod voor alle inwoners van jong tot oud, investeert het ministerie van VWS in de uitbreiding en een bredere inzet van combinatiefuncties met extra buurtsportcoaches. Dit bouwt voort op de Impuls waarbij combinatiefuncties worden ingezet voor de sectoren onderwijs, sport en cultuur.

2.900 Buurtsportcoaches gaan actief aan de slag. Doordat zij zowel werkzaam zijn bij een sport- of beweegaanbieder als in tenminste één andere sector, dragen zij eraan bij dat meer mensen in hun eigen nabije omgeving kunnen sporten en bewegen.

 

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Klik hier voor alle accommodaties te huur!

Contact

Openingstijden Sportloket:
Ma t/m do: 08.00 - 16.30 uur
Vr: 08.00 - 12.00 uur

E-mail:
sportzaken@velsen.nl

Telefonisch te bereiken:
Tel.: 0255-567666

Na openingstijd voor reserveringen
Tel.: 023-5374218
Sporthal Het Polderhuis
(op maandag gesloten tot 15.00 uur)

Afhalen sleutels gymzalen
in sporthal IJmuiden-Oost
 
0255-517821
06-34595809

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Sportloket Velsen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Gemeente Velsen

Zwembad De Heerenduinen