Scholenkampioenschap gemeente Velsen

Scholenkampioenschap gemeente Velsen


Geplaatst op 16 december 2014

Elk jaar wordt in de Burgerzaal van het stadhuis door Damclub IJmuiden het scholentoernooi van de gemeente Velsen georganiseerd. Ook dit jaar was het een gezellige drukte met deelname van bijna 60 dammertjes van diverse basisscholen uit Velsen. Tijdens de partijen was het muisstil, maar als de dammertjes klaar waren met de partij stroomt de adrenaline door de aderen en zijn ze niet meer te houden. het kampioenschap van Nederland.

De organisatie was op voorhand benieuwd naar de sterkte van de diverse scholen. In deze regio loopt namelijk nogal wat damtalent in de rondte. Bij Brederode Dalton uit Santpoort-Zuid hebben ze zeker talent rondlopen. Eén speler won al zijn partijen. Toch kwam Brederode Dalton nog in de problemen. Tegen het Anker ging het bijna mis. De eerste 2 wedstrijden werden verloren, maar door 2 overwinningen werd de zaak uiteindelijk nog recht getrokken. Een remise was terecht. Het Anker morste later punten en zo werd Brederode Dalton winnaar en het Anker tweede. 

Wethouder Annette Baerveldt reikte de prijzen uit. Individueel waren er ook prijzen te winnen. Diverse kinderen gaan nu naar damclub IJmuiden om les te krijgen in het damspel. Een aantal van de winnende scholen gaan naar het kampioenschap van Noord-Holland. En bij plaatsing naar het kampioenschap van Nederland.

Bekijk alle foto's op algemeen/fotoboek