Santa run, loop

Santa run, loop


Geplaatst op 18 december 2016

Op zaterdagmiddag 17 december kleurt IJmuiden rood, wanneer een paar honderd als kerstmannen verklede kinderen, jongeren en volwassenen
meedoen met de allereerste Kennemerland Santa Run. Deze fun run wordt georganiseerd door vijf locale Rotary Clubs. De hele netto opbrengst gaat naar ‘Inloophuis Kennemerland’.

De Kennemerland Santa Run is een sponsorloop waar iedereen aan mee kan doen.

De organisatie nodigt nadrukkelijk teams van (basis)scholen, bedrijven, (sport)verenigingen en vriendenclubs uit om zich in te schrijven. Hoe meer kerstmannen het centrum van IJmuiden rood gaan kleuren, hoe leuker. Alle deelnemers ontvangen een kerstmanpak en –muts en leggen een parcours af van ongeveer drie kilometer. Start en finish zijn op Plein 1945 in IJmuiden. Het is echt een loop parcours, geen hardloopwedstrijd maar puur plezier.

In 2008 vond de eerste Rotary Santa Run plaats in Gorinchem. Sindsdien hebben zich steeds meer plaatsen bij dit initiatief aangesloten. De Rotaryclubs van Velsen, Beverwijk, IJmond, Santpoort en Santpoort-Brederode nemen de gehele organisatie van dit evenement voor hun rekening. Hun ambitie is om tenminste driehonderd kerstmannen op de been te brengen.

Ga voor voor inschrijven en informatie naar: www.kennemerland.rotarysantarun.nl