GIDS-IJmuiden

GIDS-IJmuiden


Geplaatst op 31 oktober 2017

Stichting SportSupport biedt een nieuw project aan genaamd ‘Gezond en wel in Zee-en Duinwijk’. Het doel van dit project is om de kennis van de kids over een gezonde leefstijl te bevorderen en om hen beter te laten bewegen en ze te leren samen spelen. Er wordt een integraal aanbod georganiseerd voor alle kinderen uit de wijk.

Tijdens de lessenreeks “ Vallen & Opstaan” vinden er motorische testen plaats met de mogelijkheid kinderen door te verwijzen naar Fysiotherapie Maas. De lessenreeks vallen en opstaan wordt gegeven aan groep 1, 2, 3 en 4 op basisschool De Zefier en bestaan uit 6 lessen van één uur.

De lessenreeks “Bewegen & Voeding “ wordt als pilot aangeboden op De Zefier aan kinderen tussen 8 en 12 jaar. Tijdens deze lessen gaan de kinderen samen sporten, koken en krijgen ze informatie over gezonde voeding.

De naschoolse activiteiten worden georganiseerd door buurtsportcoach Milanne. Deze vinden plaats op maandag van 15:00-16:00 uur voor groep 1 t/m 4 en op donderdag van 15:00-16:00 uur voor 5 t/m 8.