Wie worden de Velsense sportkampioenen van 2018?

Wie worden de Velsense sportkampioenen van 2018?


Geplaatst op 23 januari 2019

De gemeente Velsen vraagt iedereen om kandidaten voor te dragen voor de titel van Velsense Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent (tot 18 jaar) en Master (vanaf 40 jaar) van het jaar 2018.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Sportgala op vrijdag 8 maart 2019 in het Thalia Theater in IJmuiden. Bent of kent u iemand, of een team die aan onderstaande voorwaarden voldoet, geef deze sporter(s) dan vóór 21 januari 2019 op.

 

Naast de nominaties voor Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent, Master en Gehandicapte Sporter is er dit jaar de award voor de SPORTICOON. Deze prijs wordt uitgereikt aan een sporter of ploeg die driemaal de titel in een bepaalde categorie heeft gewonnen. De winnaar van deze award heeft een grote bijdrage geleverd om zijn of haar sport te promoten en heeft daarmee Velsen als sportgemeente op de kaart gezet.De winnaar kan niet genomineerd worden in de hierboven genoemde categorieën. Ieder jaar wordt bekeken of een sporter of team voor deze bijzondere prijs in aanmerking komt.

De eerste SPORTICOON van de gemeente Velsen is baanwielrenner Matthijs Büchli!

Wie kunnen genomineerd worden?

Individuele sporters die lid zijn van een Velsense vereniging; dat mag een niet-Velsenaar zijn die lid is van een vereniging uit Velsen of een Velsenaar die lid is van een niet-Velsense vereniging.

Teamsporters die uit Velsen komen en lid zijn van een team dat niet uit Velsen komt worden individueel genomineerd.

Hele teams, als het een Velsens team is, inclusief alle niet-Velsense leden.

Aan welke criteria moet de nominatie voldoen?

Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een:

a. Nederlands kampioenschap van een toernooi of wedstrijdenreeks.
b. Europees kampioenschap.
c. Wereldkampioenschap.
d. Wereldbekerkampioenschap.
e. Europacupwedstrijd.
f. Wedstrijd van vergelijkbaar niveau als de punten onder b) tot en met e).
g. Als je een individuele sportprijs hebt gewonnen van een officiële sportbond.
h. Als je een individuele sportprijs hebt gewonnen tijdens een internationaal toernooi.

Aanmelden

Nominaties moeten vóór 21 januari 2019 worden doorgegeven via de aanmeldknop op de website van www.sportgalavelsen.nl. Mailen kan ook naar sportgala@velsen.nl . Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Simon de Weers, Sportloket Velsen: 06-28302505.