Inschrijven schoolschaaktoernooi 2023

Inschrijven schoolschaaktoernooi 2023


Geplaatst op 5 januari 2023

Zondag 12 februari 2023 organiseren schaakclub Santpoort en schaakclub Kijk Uit het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap voor basisscholen uit de gemeente Velsen. Het toernooi vindt plaats in muziek verenigingsgebouw Soli van 11.00 uur tot 16.00 uur.

We zijn op zoek naar schaakteams die op die dag hun basisschool willen vertegenwoordigen in de strijd om de titel schoolschaak-kampioen van Velsen 2023. De twee beste teams van het schoolschaaktoernooi mag meedoen aan de NHSB schoolschaakcompetitie.

De teams
Een team bestaat uit 4 spelers, plus een eventuele reservespeler(s). Alle spelers en reservespelers moeten bij de school, waarvoor zij uitkomen, als leerling zijn ingeschreven. Elke school mag twee teams opgeven, een derde team opgeven is in overleg met de organisatie. De scholen kunnen hierover contact opnemen met dvdlinden@sro.nl. Per team moet er een begeleider aanwezig zijn voor begeleiding van de school. Dit kan een ouder zijn of een leraar.

Afhankelijk van het aantal aangemelde teams wordt een volledige competitie afgewerkt of een gedeeltelijke competitie volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. In het laatste geval spelen teams van gelijke sterkte zoveel mogelijk tegen elkaar. Winnaar is het team dat de meeste wedstrijdpunten behaalt. Eindigen twee of meer teams gelijk dan tellen de bordpunten.

Deelname en inschrijving
Om te kunnen deelnemen aan dit schoolschaakkampioenschap dienen de scholen zelf teams van 4 spelers samen te stellen plus eventuele reservespeler(s), met vermelding van de naam van de school, de namen van de spelers en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Voor vragen kunt u mailen naar: menno.schaefer@hotmail.com

Aanmelden kan vanaf 05-01-2023 via https://sportpasvelsen.nl/schaken-kopie.

De sluitingsdatum voor inschrijving is 06-02-2023