Kinderen basisscholen enthousiast voor atletiek

Kinderen basisscholen enthousiast voor atletiek


Geplaatst op 12 maart 2015

Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk. In het project Athletic Movements worden kinderen van de Velsense basisscholen en die in heel Noord-Holland  gestimuleerd om aan atletiek te doen. Vorige week donderdag 12 februari is mede onder belangstelling van wethouder sportzaken Annette Baerveldt  en gedeputeerde Elvira Sweet van de provincie Noord-Holland het startschot gegeven. Deze campagne wordt op maar liefst 80 basisscholen in Noord-Holland uitgezet.

31 kinderen van de Santpoortse Bosbeekschool zaten er voor klaar in de sporthal van het Polderhuis in Velserbroek. Sporten onder leiding van Roseanne Dekker van Atlletiekvereniging Suomi. Maar ook oud-Europees kampioen (2006) op de 800 meter, Bram Som, liet zien hoe leuk sporten is. Ademloos keken ze toe hoe snel deze beroemdheid is en snel hij kan rennen. 

10 basisscholen uit de gemeente Velsen gaan met de groepen 4 starten om onder leiding van atletiekvereniging Suomi kennis te maken met de beginselen van atletiek. Na afloop van de 6-weekse lessen onder schooltijd is het mogelijk gratis proeftrainingen te doen bij Suomi.