IJmuiden en Castricum nu ook aangesloten op Wandelnetwerk

IJmuiden en Castricum nu ook aangesloten op Wandelnetwerk


Geplaatst op 31 mei 2015

In de regio’s IJmond, Alkmaar en Laag Holland is gestart met de bewegwijzering van 1.000 km nieuw wandelnetwerk.  In Castricum is op 1 april de eerste routesticker geplakt door wethouder Leo van Schoonhoven van gemeente Castricum. Wethouder Annette Baerveldt van gemeente Velsen plakte op 2 april de eerste routesticker in IJmuiden. De nieuwe routes sluiten aan op het bestaande netwerk van 500 km. Met deze uitbreidingen is het binnenkort mogelijk om een aaneengesloten  wandeling van maar liefst 1500 km door Noord-Holland te maken.

In het gebied tussen Amsterdam-Noord, IJmuiden, Heerhugowaard en Oosthuizen worden enkele bestaande routes en veel nieuwe trajecten als wandelnetwerk bewegwijzerd.  De wandelaar kiest zelf de lengte en omgeving van de wandeling uit. Dat kan bij één van de startpunten, door een rondwandeling te kiezen, of een route samen te stellen in de routeplanner. De app Wandelnetwerk Noord Holland  is ontwikkeld om snel en gemakkelijk routekaarten bij de hand te hebben. Met de nieuwe bewegwijzering komt de bestaande bewegwijzering van themaroutes te vervallen. Voor een wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland, ligt een plan klaar en voor de regio’s Gooi & Vechtstreek en Zuid Kennemerland worden de mogelijkheden verkend.

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland. Mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. Het beheer wordt gecoordineerd door Recreatie Noord-Holland. Meer informatie is te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl.