Gratis zwemmen voor kinderen van minima

Gratis zwemmen voor kinderen van minima


Geplaatst op 5 mei 2019

Kinderen moeten samen met hun vriendjes of klasgenoten bij het zwembad kunnen afspreken. Dat is niet alleen leuk maar ook gezond.De gemeente Velsen maakt het voor kinderen (doelgroep 10 tot 18 jaar) uit gezinnen met een laag inkomen mogelijk om gebruik te maken van zwembad 'De Heerenduinen'.

Heeft u een laag inkomen (tot 110% van het minimum) dan kunt u een aanvraag indienen voor een 10 badenkaart van zwembad De Heerenduinen. Met deze kaart kan uw kind tien keer komen zwemmen.

Kind geen zwemdiploma?
Let op: heeft uw kind geen zwemdiploma? Dan wordt uw kind alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten tot het zwembad.

Hoe vraagt u de gratis 10-badenkaart aan?
Ga naar de website van Velsen: www.velsen.nl. Onder het kopje "Zwembad: download u het aanvraagformulier. Ontvang u een uitkering van de gemeente Velsen dan krijgt u het aanvraagformulier deze week thuisgestuurd.

Als u een aanvraag heeft ingediend en u voldoet aan de voorwaarden, ontvangt u snel daarna een brief die u kunt inleveren bij het zwembad. U krijgt per kind in de leeftijd van 10 tot 18 jaar een 10-badenkaart.

U kunt ook een aanvraagformulier ophalen in het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis.