Cruyff 6 vs. 6 toernooi groep 7 en 8

11 juni 2018

Dit jaar wordt het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi voor alle groepen 7 en 8 van de gemeente Velsen weer georganiseerd. 

Het Cruyff Courts toernooi is voor meiden en jongens uit de gemeente Velsen. Er zijn twee voorrondes en een finale. 

 

Lees meer...

Hoe een sport te zoeken?

25 mei 2018

Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Jurre Brussel. Hij is buurtsportcoach in Velsen-Noord en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column geeft Jurre handvatten voor het zoeken naar een sport.

‘Hoe een sport te zoeken!?’ (door: Jurre Brussel)

Lees meer...

Column van de week: ‘Mooi om die kids zo te zien genieten!’ (door: Nicky Brouwer)

11 mei 2018

Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Nicky Brouwer. Zij is buurtsportcoach in IJmuiden en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column aandacht voor grote sportevenementen, die de laatste tijd zijn georganiseerd, door de buurtsportcoaches.

 

Lees meer...

Van maandag 9 juli tot en met vrijdag 13 juli wordt de 39ste editie van de Zwem4Daagse in zwembad De Heerenduinen gehouden.

Deelnemers moeten in het bezit zijn van tenminste een A Zwem Diploma.Tijdens deze week zwem je iedere avond 200 of 250 meter, aan het einde van de week heb je 1 KM gezwommen! Dit wordt beloond met een mooie medaille! Deze kilometer mag verdeeld worden over 4 (4x 250m) of over 5 dagen (5x 200m). Meer zwemmen mag natuurlijk ook!

Het normale tarief om deel te nemen aan de Zwem4Daagse is € 10,50 ook dit jaar kunnen de kinderen zich via school opgeven; het schooltarief bedraagt € 5,25. Dit is incl. een medaille! Ouders kunnen hun kinderen ook nline inschrijven via de JSP website. Ouders die mee willen zwemmen kunnen zich niet via de school opgeven maar kunnen zich inschrijven aan de receptie van het zwembad. Zij betalen het normale tarief van € 10,50.

De zwem4daagse wordt georganiseerd door zwembad de Heerenduinen, in ondersteuning van de buurtsportcoaches van de gemeente Velsen.

Stichting SportSupport biedt in 2017 een nieuw project aan genaamd ‘Gezond en wel in Zee- en Duinwijk’. Dit project wordt deels gesubsidieerd door de ‘Gezond in de stad’ subsidie en wordt uitgevoerd door de buurtsportcoaches van SportSupport in IJmuiden.

Het doel van dit project is om de kennis van de kinderen over een gezonde leefstijl te bevorderen en om de kinderen meer en beter te laten bewegen en ze te leren samen spelen. Een nevendoelstelling is het ondersteunen van kinderen met motorische achterstanden en gewichtsproblemen. Er wordt een integraal aanbod georganiseerd voor alle kinderen uit de wijk bestaande uit: Lessenreeksen Bewegen & Voeding, Vallen & Opstaan en naschoolse activiteiten.

Tijdens de lessenreeks vallen en opstaan vinden er motorische testen plaats met de mogelijkheid kinderen door te verwijzen naar Fysiotherapie Maas. De lessenreeks vallen en opstaan wordt gegeven aan groep 1, 2, 3 en 4 op basisschool de Zefier en op basisschool de Origon en bestaan uit 6 lessen van één uur. Deze lessen zijn gegeven door de IJmuidense Buurtsportcoach Nicky.

De lessenreeks bewegen & voeding wordt als pilot aangeboden op de Zefier aan kinderen tussen 8 en 12 jaar. De lessenreeks bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur die buiten schooltijd plaats vinden. Tijdens deze lessen gaan de kinderen samen sporten, koken en krijgen ze informatie over gezonde voeding. Ook deze lessenserie wordt verzorgd door Nicky.
De naschoolse activiteiten worden georganiseerd door buurtsportcoach Bianca van Geldorp. Deze vinden plaats op maandag van 15:00-16:00 voor groep 1 t/m 4 en op donderdag van 15:00-16:00 voor 5 t/m 8, in sporthal Zeewijk.

 

De activiteiten zijn voor kinderen alle basisschoolleerlingen en heeft als doel de kinderen kennis te laten maken met diverse (nieuwe) sporten. Tijdens deze lessen gaat een gediplomeerde lesgever met de kinderen aan de slag, om de kinderen met plezier en met elkaar te laten sporten en spelen. Regelmatig komen Velsense sportverenigingen naar de locaties, zo kunnen de kinderen kennis maken met verschillende sporten.

Inschrijven voor de sportmix kan via www.sportpas.nl/velsen of via de buurtsportcoaches in de betreffende wijk.

Sportmix vindt op de volgende locaties plaats:

Sportmix IJmuiden-West
Sporthal Zeewijk, IJmuiden. Maandag: 15.00-16.00 uur (groep 1 t/m 4): € 1,- per les
Sporthal Zeewijk, IJmuiden. Donderdag: 15.00-16.00 uur (groep 5 t/m 8): € 1,- per les
Meer informatie en inschrijven via buurtsportcoach Bianca van Geldorp: bvgeldorp@sportsupport.nl 

Sportmix IJmuiden-Oost
Gymzaal Willemsbeek, IJmuidenMaandag:16.00-17.00 uur: € 1,- per les
Meer informatie via buurtsportcoach Nicky Brouwer: nbrouwer@sportsupport.nl

 

Cruijff court 6 vs. 6 toernooien in de gemeente Velsen

Het Cruyff voetbaltoernooi voor de jongens en meiden uit groep 7 en 8. Per voorronde komt er een jongens winnaar, een meisjes winnaar en twee respect-award winnaars. Deze teams gaan door naar de finale in IJmuiden.
• Voorronde Velserbroek: 13 juni (14.00-17.00 uur)*
• Voorronde IJmuiden Zeewijk: 20 juni (14.00-17.00 uur)**
• Finale IJmuiden Zeewijk: 27 juni (14.00-17.00 uur)***

*Tijdens de voorronde in Velserbroek zijn ook deelnemers uit Santpoort en Driehuis welkom.
**Tijdens de voorronde in IJmuiden zijn ook deelnemers uit Velsen Noord welkom.
***Tijdens de finale in IJmuiden op 27 juni zal er ook een heropening plaatsvinden van het Cruyff Court. Hierbij zullen ook randactiviteiten zijn voor spelers en bezoekers.

Doe jij mee? Geef je op met een team door het inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar buurtsportcoach Bianca: bvgeldorp@sportsupport.nl. Je kunt ook een mailtje sturen naar Bianca met daarin de volgende gegevens:
- Naam school/team
- Naam+geboortedatum spelers
- Contactpersoon/leider(s)
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Schooltijden (i.v.m. speelschema)

Informatiebrief & inschrijfformulier Cruyff 6-6.docx

 

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Neem contact op met Sportloket Velsen!
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Klik hier voor alle accommodaties te huur!

Contact

Openingstijden Sportloket Velsen:
Ma t/m do: 08.00 - 17.00 uur
Vr: 08.00 - 12.00 uur

E-mail:
sportloket@velsen.nl

Telefonisch te bereiken:
Tel.: 0255-567666

Voor reserveringen na openingstijd
023-5374218 (Polderhuis)
06-34595809 (Pendeldienst)


Afhalen sleutels gymzalen
in sporthal IJmuiden-Oost
 

0255-517821
06-34595809

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Sportloket Velsen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Gemeente Velsen

Zwembad De Heerenduinen