JeugdSportPas – paardrijden bij Hippisch Centrum Velsen

JeugdSportPas – paardrijden bij Hippisch Centrum Velsen


Geplaatst op 16 juli 2018

Heb je altijd al eens willen proberen hoe het is om op een paard te rijden? Dit is je kans! Met de JeugdSportPas kun je bij Hippisch Centrum Velsen aan de Driehuizerkerkweg in Velsen-Zuid kennismaken met deze mooie sport en op een echte pony rijden.

 

Joséfa Pielanen runt met haar man Marcel het Hippisch Centrum. ,,Ik was als klein meisje al dol op paardrijden. Dat heb ik van mijn vader meegekregen. Net als onze twee volwassen dochters, die ook meewerken in ons bedrijf en fanatiek bezig zijn met de wedstrijdsport. Het zit ons kennelijk in de genen.”

De manege ligt op een prachtige plek midden in het bos, tussen de parken Velserbeek en Beeckestijn. ,,Als je na een paar jaar goed kunt rijden, kun je zo naar het strand, de duinen of Spaarnwoude.  Veiligheid voor alles, dus voordat je naar buiten mag gaan we je eerst van alles leren”, vertelt Josefa. ,,We beginnen met de jeugdlessen op zondag. Die duren een uur en daarin maak je kennis met de pony’s en leer je de eerste beginselen van het paardrijden. Wat is draf en wat is stap? We vertellen van alles over de pony’s en daar mag je ook op rijden. Natuurlijk hebben we ook paarden, maar die zijn voor als je iets groter bent.”

Het is niet nodig om meteen speciale rijkledig aan te schaffen. ,,Het is handig als je een rijbroek en rijlaarzen van bijvoorbeeld een neefje of een nichtje kunt lenen. Maar anders kun je ook prima rijden in een trainingsbroek of een legging met een paar rubberlaarzen. Het is wel voor iedereen verplicht een veiligheidscap te dragen die je van ons kunt lenen.”

Naast de lessen organiseert het Hippisch Centrum, dat al dertig jaar bestaat, nog veel meer activiteiten en evenementen naast de wedstrijden. ,,We hebben daar vorig jaar zelfs de publieksprijs bij Horse Event, een landelijke hippische ondernemersverkiezing, mee gewonnen”, vertelt Josefa trots. ,,Naast de lessen organiseren we bijvoorbeeld cursussen ponyverzorging, waarbij je leert hoe je de pony’s moet poetsen en met welke borstels je dat doet. Je leert wat een paard eet, welke ziektes er zijn, noem maar op.” Meer informatie daarover kun je terugvinden op de website: http://www.hippischcentrumvelsen.nl.

Als jij kiest voor een proefles paardrijden met de JeugdSportPas, kun je rustig je ouders meenemen. ,,We hebben een hele gezellige foyer met een bar en een open haard, met prima zicht op de binnenmanege”, besluit Josefa.

Schrijf je in voor deze activiteit op 15 juli via www.jeugdsportpasvelsen.nl!