Hoe een sport te zoeken?

Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Jurre Brussel. Hij is buurtsportcoach in Velsen-Noord en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column geeft Jurre handvatten voor het zoeken naar een sport.

‘Hoe een sport te zoeken!?’ (door: Jurre Brussel)

Als buurtsportcoach werk je veel met kinderen, heb je contacten met scholen en met verenigingen. Een van de doelstellingen is om meer kinderen te laten sporten. Hoe ik dat doe? Er zijn verschillende manieren maar eigenlijk moeten kinderen natuurlijk zelf gaan sporten en bewegen.

In deze column geef ik tips en ideeën op welke verschillende manieren je kind meer kan sporten of een (nieuwe) sport kan vinden.Welke sport is geschikt voor mijn kind?
Deze vraag krijg ik echt geregeld. Ik antwoord altijd met een wedervraag: wat vind je kind leuk om te doen? Dat is een van de belangrijkste redenen om een sport te kiezen. Sommige kinderen weten precies wat ze willen, laat ze die sport ook doen of in ieder geval uitproberen.

Eerst zwemmen, dan sporten?
Vaak is het zo dat kinderen eerst op zwemles gaan. Dit is een goede en gegronde keuze want leren zwemmen is erg belangrijk. Veel ouders kiezen eerst voor de zwemdiploma’s A en B en vervolgens gaan de kinderen op een (andere) sport. Maar het kan zeker worden gecombineerd. Kinderen zien zwemles vaak als een verplichting en als je er een sport naar keuze bij doet kan dat misschien net iets meer motivatie geven voor de ‘verplichte’ zwemlessen. Natuurlijk kan je een sport kiezen waarvan jij denkt (of hoopt) dat je kind dit goed zou kunnen. Is je kind handig met de bal, met een racket of heel atletisch? Maar ik wil nogmaals benadrukken dat sport ook voor een groot deel om plezier gaat. Het is niet een automatisch gegeven als je kind handig is met de bal dat die perse op bijvoorbeeld voetbal wil. Sport je kind met veel plezier bij een vereniging, dan is de kans groot dat je kind langere tijd blijft sporten. Dat is natuurlijk ons uiteindelijke doel. Kinderen in beweging krijgen en houden.

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Neem contact op met Sportloket Velsen!
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Klik hier voor alle accommodaties te huur!

Contact

Openingstijden Sportloket Velsen:
Ma t/m do: 08.00 - 17.00 uur
Vr: 08.00 - 12.00 uur

E-mail:
sportloket@velsen.nl

Telefonisch te bereiken:
Tel.: 0255-567666

Voor reserveringen na openingstijd
023-5374218 (Polderhuis)
06-34595809 (Pendeldienst)


Afhalen sleutels gymzalen
in sporthal IJmuiden-Oost
 

0255-517821
06-34595809

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Sportloket Velsen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Gemeente Velsen

Zwembad De Heerenduinen