Kwalitatief goed bewegingsonderwijs draagt bij aan een duurzame sportdeelname en een gezonde actieve leefstijl, voor nu en later. Daarom kiezen de meeste scholen voor basisonderwijs, ook in Velsen voor het inzetten van vakleerkrachten. In het Voortgezet Onderwijs worden uitsluitend vakdocenten ingezet.

De Velsense vakleerkrachten bewegingsonderwijs van de basisscholen overleggen periodiek met elkaar en met Sportloket Velsen van de gemeente. Hierbij komen onderwerpen als sportaccommodaties, inrichting, schoolsportkalender, JeugdSportPaspoort (JSP), sportclinics, samenwerkingsverbanden, enz. aan de orde

Bewegingsonderwijs op school is slechts één van de pijlers waarop bewegen en sport rondom de school rusten. Er zijn vele ontwikkelingen gaande met betrekking tot het naschoolse aanbod van bewegingsactiviteiten en de verbinding tussen school en sport(verenigingen, bonden). Verbindingen met organisaties op het gebied van buitenschoolse opvang, gezondheid en welzijn komen op steeds grotere schaal voor. Kwaliteit en afstemming op dit terrein kan onder andere worden bereikt door de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches.

 

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Neem contact op met Sportloket Velsen!
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Klik hier voor alle accommodaties te huur!

Contact

Openingstijden Sportloket Velsen:
Ma t/m do: 08.00 - 17.00 uur
Vr: 08.00 - 12.00 uur

E-mail:
sportloket@velsen.nl

Telefonisch te bereiken:
Tel.: 0255-567666

Voor reserveringen na openingstijd
023-5374218 (Polderhuis)
06-34595809 (Pendeldienst)


Afhalen sleutels gymzalen
in sporthal IJmuiden-Oost
 
0255-517821
06-34595809

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Sportloket Velsen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Gemeente Velsen

Zwembad De Heerenduinen